Over RAM

RAM is een collectief van jonge professionele filmmakers en acteurs dat films maakt vanuit improvisatie. We werken zonder scenario en laten tijdens de draaiperiode het verhaal aan de hand van improvisatie ontstaan. We scheppen strenge kaders met personages en een structuur, maar het plot ontwikkelt zich volledig tijdens het draaien. De film wordt gemaakt met een zo klein mogelijke crew waarin iedereen, de gehele cast en crew, verantwoordelijk is voor alle aspecten van de film zoals decor, kleding en productie. We richten ons op het maken van fictiefilms vanaf 10 minuten.

 

Het collectief RAM:

RAM is een groeiend jong collectief van makers met zeer verschillende achtergronden.

Mari Sanders

Mari studeerde af aan het AKV St. Joost in Breda richting Audiovisuele Vormgeving. Hij profileerde zich als regisseur met de afstudeerfilm ‘Rue Des Invalides’. Een fictiefilm met autobiografische elementen over een jongen in een rolstoel op zoek naar de liefde in rolstoelvijandig Parijs.

Een jaar na zijn afstuderen maakte hij in het kader van Kort! de film ‘Sync’, waarvoor Lianne Damen het scenario schreef, gevolgd door een korte jeugdfilm ‘Daan Durft’ in het kader van de Europe Youth Drama Exchange door IJswater Films. Hij richt zich op het ontwikkelen van een concept en regisseren van fictiefilms, documentaire en opdrachtfilms. Afhankelijk van welke vorm het beste bij het onderwerp past. Zijn films zijn vaak character driven, balanceren tussen de lijn van drama en humor, spelen zich af in een absurde arena en hebben vaak een maatschappelijke ondertoon.

Lukas Heibges

Na het afronden van zijn studie in Visuele Communicatie met de richting fotografie in 2012 aan AKV St. Joost in Breda (NL) ging Lukas Heibges na zijn studie terug naar zijn geboorteland om in Berlijn zijn ambities in een internationaal context verder uit te bouwen. Hier werkt hij sinds twee jaar als freelancer voor verschillende organisaties en magazines als fotograaf in het bijzonder op het gebied van documentaire fotografie. Daarnaast werkt hij bij verschillende organisaties voor diverse filmprojecten, waar hij bijdraagt als conceptontwikkelaar en director of photography. 

Nina Goedegebure

Nina is in 2013 afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem. Ze was vier jaar lang verbonden aan theatergezelschap Moeremans&Sons waar ze o.a. speelde in My First Suicide, Kill Your Character, Shoot The Messenger en met wie ze een tijdelijke utopie stichtte op Oerol. Bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau speelde ze in regie van Ger Thijs in de Couperus bewerkingen ‘De Kleine Zielen’ en ‘Eline Vere’.Daarnaast heeft ze aan verscheidende producties voor zowel theater als filmopleidingen meegewerkt. 

Tim van den Heuvel

Tim studeerde in 2015 af van De Theaterschool te Amsterdam, opleiding Theatermaker/theaterdocent. Daarvoor studeerde hij af aan De Lucas Borkel Acteursschool. Tim is acteur/theatermaker en richt zich in zijn persoonlijk werk op jongerencultuur en maatschappelijke thema’s zoals mannelijkheid en broederschap. Hij is tevens een van de makers van de theatergroep ‘Lost Project’. 

Milan Boele van Hensbroek

Milan studeerde in 2012 af aan de toneelschool in Utrecht. Na zijn afstuderen maakte hij een theatervoorstelling genaamd ‘We Are Big Boys’ op Over ‘t IJ festival in Amsterdam. Daarna werkte hij als acteur bij o.a. Theatergroep BonteHond, Het Eerste Kwartier en Theatergroep Kassys. Naast acteren in het theater, speelt hij ook voor de camera. In bijvoorbeeld televisieseries als ‘Suspicious Minds’ (VPRO) en ‘Motief voor Moord’ (NPO3), en films zoals ‘Tussentijd’ van Christian van Duuren. 

Ilse van Loon

SC1TK184.mov.03_10_24_05.Still001

Ilse studeerde in 2012 af als documentairemaakster aan het AKV.St.Joost in Breda met de film De Deur Uit, een maatschappelijk georiënteerde film over zelfontplooiing bij allochtonen vrouwen. Na haar studie werkt ze als freelancer in de film- en fotografiewereld. Ze werkt met veel gedrevenheid en enthousiasme aan diverse filmprojecten voor musea, scholen en bedrijven. Daarnaast reisde ze o.a. naar Zuid-Afrika als fotografe voor een fotoproject over mensenrechten. Ilse wil met haar werk de toeschouwer verrassen. De kijker kennis laten maken met het onbekende en verder laten kijken dan het alledaagse.

Laat een reactie achter